Ergonomiska kontorsmöbler

Arbetsmiljön är otroligt viktig för att personalen ska trivas, må bra och kunna göra ett bra och säkert jobb. Det kan vara svårt att få till en bra arbetsmiljö utan rätt resurser. Det finns flera sätt att bidra till en bättre arbetsmiljö i form av säkerhet och skyddsutrustning, ljudnivåer, belysning och ergonomiska möbler.

Både på jobbet och hemma

En bra miljö är lika viktigt hemma som på jobbet för att må bra. Kontorsmöbler som har en ergonomisk design är anpassade efter kroppen och går att anpassa för den person som ska använda den. Det kan vara höj-och sänkbara skrivbord, kontorsstolar som ger stöd på rätt ställen och ergonomiska datormöss. Detta gör att det blir mindre påfrestning och slitage för kroppen, vilket i sin tur leder till färre skador och eventuella sjukskrivningar. Idag är det många som arbetar på kontor eller som sitter mycket vid datorn hemma som får problem med rygg, axlar och nacke på grund av att de inte har ergonomiska möbler eller att de inte tänker på ergonomin när de jobbar. Det gäller inte bara att ha möblerna utan också veta hur de ska användas.

Tänka ergonomi i val av kontorsmöbler

När det kommer till att inreda ett kontor och välja vilka möbler som ska inhandlas så gäller det att tänka på ergonomin och hur kontoret kommer att användas. På kontorsservice finns information kring vad ergonomi innebär, vad det finns för ergonomiska möbler och tillbehör. Vad som bör tänkas på vid val av kontors- eller spelstol, som exempel på tänkta användningsområden, är att prova innan köp och vara kritisk mot reklamen. Det finns även en lista på de bästa kontorsstolarna som just nu finns på marknaden. För den som är intresserad finns det också information om möblernas historia och om hur möblerna kommer att se ut och fungera i framtiden.