Inreda kontoret

Att inreda ett kontor kan vara både inspirerande men det är också en mycket viktig uppgift då det handlar om att skapa en rogivande och kreativ miljö där arbetet kan utföras effektivt. Om man arbetar mycket på kontoret kan det vara bra att ge personalen möjlighet att kunna stå upp och arbeta mellan varven. Det kan man möjliggöra genom höj och sänkbara skrivbord som ger personalen den arbetshöjd som passar dessa bäst.

Om man har ett fikarum på kontoret kan man istället för att placera ut vanliga bord och stolar ha stå-upp bord där personalen kan stå och dricka en kopp kaffe med sina medarbetare. Det gör att personalen inte drar ut på tiden i samband med fikarasterna. Det kan också bidra till att personalen får möjlighet att sträcka på sig samtidigt som personer som står upp är mer benägna att lyssna då andra delar med sig av sina erfarenheter.

Inredningsdetaljer på kontoret

För att skapa en kreativ arbetsmiljö bör man också se till att kontoret har en del inredningsdetaljer som bidrar till att personer blir mer effektiva på arbetet. Det kan handla om att man väljer en färg på väggarna som ger lite liv i lokalen och att man sätter upp trivsamma gardiner för fönstren. En vanlig kontorsdekoration är tavlor vilket kan ha motiv som inspirerar medarbetarna. Det är vanligt att man på ett kontor sätter upp så kallade fotografiska posters med passande motiv, som exempelvis på företagets produkter eller på personalen.

Belysningen är också en mycket viktig inredningsdetalj på ett kontor och ska ge medarbetarna ett bra ljus så att de inte behöver anstränga sina ögon. Blommor är också en inredningsdetalj som bidrar till ökad trivsel bland personalen. Det är dock viktigt att man inte väljer växter som har en stark doft då det kan finnas personer som är känsliga för starka dofter.